Taidekartanon 3. veistoviikko on nyt pidempi ja sai nimen Puusisto2024. Työryhmä Kim Jotuni, Milja Salonen, Pinja Petäjä ja Merja Markkula on rakentanut pohjoismaista yhteistyötä ruotsalaisen puuta materiaalinaan käyttävän Surprise Lab International’in (SLI) kanssa ja saimme yhdessä rahoitusta Pohjoismaiselta ministerineuvostolta.

Puusisto2024n, 29.7.-7.8.2024, taiteilijoiden Maija Helasvuo, Mika Helin, Kim Jotuni, Timo Kokko, Henning Lemcke, Rina Charlot Lindgren, Leena Reittu, Ruben Risholm, Milja Salonen ja Hanna Vahvaselkä aiempien teoksia on samaan aikaan esillä Taidekartanon Lahoamisesta -näyttelyssä 31.7.-1.9.2024.

Kokonaisuuteen kuuluu myös kolme tiede/taidekahvilaa, 15.6., 3. ja 4.8.

Taidekartanon 2. veistoviikko järjestettiin 31.7. – 6.8.2023. Kuvanveistäjät Terhi Kaakinen ja Menna olivat kutsuneet mukaan kuvanveistäjät Mia Hamari, Kim Jotuni, Siiri Korhonen, Essi Korva, Riku Riippa, Milja Salonen, Joakim Sederholm ja Nora Tapper. Yleisö oli tervetullut seuraamaan heidän työtään kartanolla.

Kaakinen ja Menna johtivat myös Taidekartanon 1. veistoviikon 2022. Siinä mukana olivat myös kuvanveistäjät Jasmin Anosckin, Andrei Bakharev, Elisa Lientola, Reeta Gröhn-Soininen, Pasi Karjula, Essi Pitkänen, Tapani Kokko ja Jussi Valtakari. Käytössä olevien välineiden kirjo oli mahtava, ihan pienestä kirurginveitsestä mitä järeimpään moottorisahaan ja komeaan kirveeseen. Teosten materiaalina olleet jalavat ja saarnet ovat kasvaneet Kuusiston kartanon arkeologisesti tutkimattomalla alueella ja kantavat materiaalina osaa kulttuurisesta meinneisyydestämme.

Terhi Kaainen ja Juha Menna seuraamassa Puuveistospuutarhaan tulevien teosten materiaalin siirtoa, 2022.
Kuva veistoviikolta 2022. Takana- Andrei Bakharev, Jussi Valtaoja, Elisa Lientota, Tapani Kokko, Pasi Karjula ja Essi PItkänen, edessä
Terhi Kaakinen, Reetta Gröhn-Soininen, Merja Markkula ja Jasmin Anosckin.

Nämä 1. veistoviikon aikana syntyneet, reilusti yli kymmenen teosta on sijoitettu pysyvästi kartanon maille. Aintulaatuinen Kuusiston Puuveistospuutarha on aina yleisölle avoinna.

Terhi Kaakinen hahmottelemassa työtään Katariinaa, 2022
Juha Menna, Järven isäntä ja kalastuksen haltija, 2022

Veistäjät työssä – vasemmalta Andrei Bakharev, Essi Pitkänen, Elisa Lientola ja Tapani Kokko

Juha Menna ja Jasmin Anosckin suunnittelutyössä.
Reetta Gröhn-Soininen, Jussi Valtakari ja Tapani Kokko tauolla.
Reetta Gröhn-Soinisen teos vaiheessa.
Pasi Karjula varoi työn aikana teokseen tulevia eläviä osia.
Pasi Karjula ja valmis työ, 2022
Jussi Valtakari toteutti veistoksensa käsityövälinein.
Jussi Valtakari, Kohta valo…,2022

Andrei Bakharev ja osa teoksesta Silloin ennen, 2022
Andrei Bakharev, Silloin ennen, 2022
Tapani Kokko, Katriina, 2022
Jasmin Annosckin esittelee työtään.
Jasmin Anosckin, Emu trendsetter, 2022

Veistoviikon yksi olennainen osa on myös taiteilijakierrokset. Kierroksille osallistui iso joukko kiinnostuneita ja taiteilijoiden tarinat veistoprosesseistaan, olivat todella mielenkiintoista ja antoisaa kuunneltavaa.

Terhi Kaakinen ja hänen Katariinansa.

Pasi Karjula, Linnanrauniot, 2022
Puuveistospuutarhan opastettu kierros alkamassa.
Juha Mennan osa teoksesta Järven isäntä ja kalastuksen haltija, 2022

Haluaisitko kommentoida?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *